Carrot cake is one of my favorite cakes. After I made the Carrot mugcake, I decided to try and make overnight oats with carrots and it was delicious! So I wanted to share it with all of you.
What you need for 2 servings:
- 75 gram grated carrot
- 1 banana, mashed
- 2 teaspoons raisins
- 1 tablespoon broken flax seeds
- 2 teaspoons of cookie spices or pumpkin spice
- 4 tablespoons of oatmeal
- 2 cups of cooled down herb tea (I used green chai tea)
- 6 Pecans
- 2 teaspoons bee pollen
- 4 tablespoons of Greek yogurt
Bereidingswijze:
- Mix everything but the tea and toppings in a bowl.
- Pour the tea on top and stir it, so you get a porridge like mixture. Make sure it's not too wet.
- Divide the mixture between two jars, put on the lid and put it in the fridge overnight.
- Serve the next morning, topped with Greek Yogurt, pecans and bee pollen.
Het Nederlandse recept:
Benodigdheden voor 2 porties:
- 75 gram geraspte wortel (ik kocht kant en klare peen julienne en die heb ik wat kleiner gesneden).
- 1 banaan, geprakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 2 theelepels koekkruiden
- 4 eetlepels havermoutvlokken
- 2 kopjes afgekoelde kruiden thee (ik gebruikte Green Chai tea van Clipper)
- 6 Pecannoten
- 2 eetlepels bijenpollen
- 4 eetlepels kwark
Bereidingswijze:
- Meng alles behalve de thee en de ingrediƫnten voor de topping in een schaal.
- Giet de thee eroverheen en meng het erdoorheen. Zorg dat het net zoveel is dat het een nat papje is, maar niet dat het zwemt in de thee.
- Verdeel het mengsel over twee afsluitbare potjes en zet het een nachtje in de koelkast.
- Serveer het de volgende ochtend met 2 scheppen kwark per potje, de bijenpollen en pecannoten.
Hmmm jammie! Klinkt echt heel erg lekker :D
ReplyDelete