Monday, May 4, 2015

Recipe: Carrot cake overnight oats

For the Dutchies: Het nederlandse recept staat onderaan!

Carrot cake is one of my favorite cakes. After I made the Carrot mugcake, I decided to try and make overnight oats with carrots and it was delicious! So I wanted to share it with all of you.


What you need for 2 servings:
  • 75 gram grated carrot
  • 1 banana, mashed
  • 2 teaspoons raisins
  • 1 tablespoon broken flax seeds
  • 2 teaspoons of cookie spices or pumpkin spice
  • 4 tablespoons of oatmeal
  • 2 cups of cooled down herb tea (I used green chai tea)
Voor de topping:
  • 6 Pecans
  • 2 teaspoons bee pollen
  • 4 tablespoons of Greek yogurt

Bereidingswijze:
  1. Mix everything but the tea and toppings in a bowl.
  2. Pour the tea on top and stir it, so you get a porridge like mixture. Make sure it's not too wet.
  3. Divide the mixture between two jars, put on the lid and put it in the fridge overnight.
  4. Serve the next morning, topped with Greek Yogurt, pecans and bee pollen.

Het Nederlandse recept:

Benodigdheden voor 2 porties:
  • 75 gram geraspte wortel (ik kocht kant en klare peen julienne en die heb ik wat kleiner gesneden).
  • 1 banaan, geprakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 4 eetlepels havermoutvlokken
  • 2 kopjes afgekoelde kruiden thee (ik gebruikte Green Chai tea van Clipper)
Voor de topping:
  • 6 Pecannoten
  • 2 eetlepels bijenpollen
  • 4 eetlepels kwark

Bereidingswijze:
  1. Meng alles behalve de thee en de ingrediƫnten voor de topping in een schaal.
  2. Giet de thee eroverheen en meng het erdoorheen. Zorg dat het net zoveel is dat het een nat papje is, maar niet dat het zwemt in de thee.
  3. Verdeel het mengsel over twee afsluitbare potjes en zet het een nachtje in de koelkast.
  4. Serveer het de volgende ochtend met 2 scheppen kwark per potje, de bijenpollen en pecannoten.

1 comment: