Monday, May 18, 2015

Recipe: Berry Oatmeal

Er staat een Nederlandse vertaling onderaan deze post!
Usually on a workday I just throw some oatmeal in my rice milk, add some frozen fruit to it and I put it in the microwave for a minute. But in the weekends I like to take my time when I'm making breakfast. Because of the berries and raw cocoa nibs, this breakfast is filled with antioxidants and that makes it perfect on a sunday when you might have a little hangover! ;)

What you need for 1 serving:
  • 4 tbsp oatmeal
  • 250 ml water
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/8 cup raisins
  • 1/4 cup berries (I used a mix of raspberries, blueberries and cranberries)
  • 2 tbsp (home made) granola
  • 1/2 tbsp flax seeds
  • 1/2 tbsp raw cocoa nibs

Directions
  1. Cook the oatmeal slowly in water, stir well.
  2. Add the cinnamon, raisins and half of the fruit to the oatmeal, give it another good stir and take it of the fire.
  3. Put the oatmeal mixture in a large bowl and top it with the granola, the rest of the berries and the cocoa nibs.


Normaal houd ik mijn havermoutjes simpel en maak ik het op een doordeweekse dag even snel in de magnetron met wat rijstemelk en bevroren fruit. Maar in het weekend neem ik er liever wat meer tijd voor en gebruik ik lekker vers fruit van de markt. Doordat je er bessen en cacao nibs in doet, zit dit ontbijtje vol antioxidanten, dus is het perfect voor op de zondagochtend als je misschien een klein katertje hebt. ;)

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 4 eetl havermout
  • 250 ml water
  • 1 theel kaneel
  • 1 eelt rozijnen
  • 50 gram bessen (ik gebruikte frambozen, cranberry's en blauwe bessen)
  • 2 eelt (zelfgemaakte) granola
  • 1/2 eelt lijnzaad
  • 1/2 eelt rauwe cacao nibs


Bereidingswijze:

  1. Kook de havermout langzaam in het water, blijf goed roeren.
  2. Als het een papje is geworden, roer dan de kaneel, rozijnen en de helft van de bessen door de pap. Haal de pan van het vuur.
  3. Schenk de pap in een schaaltje en maak het af met de granola, de rest van de bessen en de rauwe cacao nibs.

No comments:

Post a Comment